knop-bellen knop-mailen knop-route

MS kleinerHallo, ik ben Marjan Schalekamp-van Dijk. Ik ben getrouwd met Herman van Dijk sinds 2002 en we hebben 2 kinderen, Marten en Margriet. Ik werk als dierenarts in beide praktijken, Dierenkliniek Noordwolde en Dierenkliniek de Schakel, samen met Astrid. Mijn hart ligt al van jongs af aan bij de dieren. Ik riep al vanaf 4 jarige leeftijd dat ik dierenarts wilde worden.

Thuis hebben we 2 katten en 2 paarden , een pony en een hond. Zij zijn mij allen even lief en krijgen daarom misschien iets te vaak wat lekkers toegestopt zodat ze allemaal iets te dik zijn...


Verder is het werk in de praktijk erg veranderd na mijn afstuderen. Het is veel gespecialiseerder geworden en we hebben nu meer toegang tot goede apparatuur om te helpen het dier beter te maken. Daarom vind ik het ook veel leuker en uitdagender geworden. Een prachtige ontwikkeling was natuurlijk de echo, maar ook de digitale röntgenfoto's, het snelle bloedonderzoek en natuurlijk de kijkoperaties waarin ik mij heb gespecialiseerd. Ook tandheelkunde is veel beter geworden zodat we de dieren veel gerichter en beter kunnen helpen. Al met al dus veel positieve ontwikkelingen!